Page content

De Iron Condor en de wet van de grote getallen.

Veel optietraders handelen elke maand of zelfs elke week de Iron Condor op de indices (bijvoorbeeld de SPX, NDX, RUT of DAX) volgens het Verzekeraars Model. Dat wil zeggen dat ze een Bear Call Spread aan de bovenkant en een Bull Put Spread aan de onderkant opzetten volgens waarschijnlijkheidsberekeningen.

Een mogelijkheid zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je de short strikes van beide spreads altijd net buiten 1 standaard deviatie plaatst.

En dat dan elke week of elke maand.

Net als een verzekeraar die ook continu polissen verkoopt en daar niet mee stopt als er code rood wordt afgegeven door het KNMI. Verzekeraars proberen, net als Iron Condor traders, niet te voorspellen welke maanden goed en welke maanden minder goed zullen zijn. Ze vertrouwen op de wet van de grote getallen.

Meer risico, meer premie

Een verzekeraar die autopremies verkoopt, baseert de hoogte van de premies op statistische risicofactoren. Een jongen van 19 die net z’n rijbewijs heeft en een koeriersdienst in Den Haag wil starten, zal meer premie betalen dan een vijftiger die in de Achterhoek woont en al jaren schadevrij rijdt.

Precies zoals de Iron Condor trader premie ontvangt in overeenstemming met het risico dat hij/zij aangaat. Spreads die dichterbij de koers van het onderliggende aandeel liggen, leveren meer premie op dan verder weggelegen spreads. Maar dichterbij betekent ook meer risico. De kans is namelijk groter dat je short strikes In The Money raken.

Waar het om gaat, is dat je een doordacht systeem hebt van de Iron Condor starten, eventueel aanpassen en uitstappen. En, heel belangrijk, dat je je risicomanagement goed in de gaten blijft houden. Zodat je op de langere termijn een winstgevende Iron Condor trader wordt.

Wil jij de Iron Condor onder de knie krijgen? In een privétraining leer ik je alle kneepjes van deze populaire en winstgevende strategie.

Comment Section

0 reacties op “De Iron Condor en de wet van de grote getallen.

Plaats een reactie


*