Page content

Kies opties met veel volume

Naar binnen een makkie, maar weer vertrekken…

Black Flag, de Amerikaanse insectenbestrijder, introduceerde in 1976 een nieuw product: ‘Roach Motel’. Een soort muizenval maar dan bedoeld voor kakkerlakken. Een behoorlijk cynische benaming, vooral vanuit het oogpunt van de kakkerlak. Want voor dit ‘gastvrije’ motel gold: ‘you can check in, but you never can check out’. Oftewel naar binnen gaan is een makkie, vertrekken onmogelijk.

opties met weinig volume

 

Kies voor volume

Ik wist het niet, maar de term ‘Roach Motel’ schijnt onder Amerikaanse optiehandelaren een veel gebezigde term te zijn. En dan vooral in verband met een optiepositie waar je wel kunt instappen, maar die je niet kan sluiten. Nou ja, sluiten kan wel, maar alleen tegen zeer ongunstige voorwaarden. Het gaat dan altijd om opties waar heel weinig handel in is.
Daarom is het voor iedere optiehandelaar raadzaam om alleen onderliggende waarden te handelen met veel volume. Daarmee bespaar je jezelf dure problemen.

 

Goedkoop in- en uitstappen

Nu ik het toch over ‘duur’ heb.
Op internet stellen beginnende optietraders heel vaak de vraag: ik wil een broker die lage commissies rekent, maar welke moet ik nu kiezen?
Ervan uitgaande dat commissies de grootste kostenpost uitmaken. Terwijl dat juist de bid-ask prijs is. Een bid-ask van bijvoorbeeld 5.00 – 6.00 heeft 1 punt verschil, wat wil zeggen dat het je 100,- kost om in- en uit te stappen.
Links laten liggen, dit soort proposities.

Het is sowieso verstandig om alleen te handelen in opties met een grote Open Interest. Dat wil zeggen dat er veel optiecontracten open staan en er veel gehandeld wordt in deze opties. Als er nauwelijks of geen Open Interest is, spreken we weer van optieseries die niet liquide zijn. Daar wil je verre van blijven. Zoals de kakkerlak het Roach Motel maar beter kan mijden.

Dus mijn advies: wil je in opties handelen, kies dan liquide series en onderliggende waarden die veel verhandeld worden.

Comment Section

0 reacties op “Kies opties met veel volume

Plaats een reactie


*