Page content

Open Interest: de basis voor elke optiestrategie.

Het eerste waar ik altijd naar kijk als ik een optietrade wil starten, is de Open Interest.
Ik hoop dat dat ook voor jou geldt.
Als er nauwelijks Open Interest is, wordt het moeilijk tegen een aanvaardbare prijs in- en uit te stappen. Meestal is dit het geval bij weinig liquide aandelen.

Open Interest is het aantal optiecontracten dat bestaat voor een bepaald aandeel of ETF. Dat kunnen gekochte of geschreven opties zijn. Als er meer opties worden geopend (Buy to Open en Sell to Open) dan gesloten (Buy to Close en Sell to Close) neemt de Open Interest toe.

Nu is het goed om te weten dat Open Interest altijd ‘van gisteren’ is.
Dat wil zeggen dat pas de morgen na elke handelsdag de Open Interest wordt vermeld. Tijdens een handelsdag zelf worden deze cijfers niet bijgewerkt.

Een hoge Open Interest wil zeggen dat er veel belangstelling (√≠nterest’) bestaat bij traders voor een specifieke optie met een specifieke looptijd en uitoefenprijs. Het zegt niets over een bullish of bearish visie, alleen dat er veel handel in die optie is.

En dat is belangrijk. Er zit dan weinig prijsverschil in wat iemand wil betalen voor een optie en tegen welke prijs een ander diezelfde optie van de hand wil doen.
En het betekent dat jouw order sneller gevuld wordt en tegen een prijs die voor jou acceptabel is.

TIP: handel nooit meer dan 5% van de Open Interest.

Comment Section

0 reacties op “Open Interest: de basis voor elke optiestrategie.

Plaats een reactie


*